29Νοε2015 – Europe

Περιγραφή επεισοδίου

Η επόμενη ημέρα στην Ευρώπη με φόντο τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι και την ολοένα αυξανόμενη προσφυγική κρίση είναι το βασικό θέμα της εκπομπής «EUROPE» που ταξίδεψε μέχρι το Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου είναι το βασικό θέμα της εκπομπής αυτού του Σαββάτου (28/11/2015).Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι σηματοδοτούν μία νέα πραγματικότητα. Πως μπορεί να αντιδράσει η Ένωση; Υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μια φοβική και συντηρητική Ευρώπη με κλειστά σύνορα και περιορισμό των ελευθεριών;

Μπορούν να εφαρμοστούν άμεσες και συγκεκριμένες δράσεις για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος;

Υπάρχει δυνατότητα για κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική και με ποιο τρόπο μπορεί να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία;
Ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ μιλάει αποκλειστικά στο Europe.

Ελλάδα και Ε.Ε. η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι προοπτικές μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς.
Ακόμα, όλες οι εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα.
Επίσης, ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μιλάει αποκλειστικά στην Εύα Μπούρα για τα όσα συνέβησαν στη Γαλλία, το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και για σινεμά με αφορμή την απονομή των φετινών κινηματογραφικών βραβείων Lux. Το συγκινητικό φιλμ της Ντενίζ Γιαμζέ Εργουβέν είναι ο φετινός νικητής.
Ακόμα, η ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις φορολογικές αποφάσεις προτείνει βασικές μεταρρυθμίσεις και απαιτεί επέκταση της θητείας της ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για την έρευνα σημαντικών – πιθανόν – εγγράφων.

Καλεσμένοι της εκπομπής που ταξίδεψε ώς το Στρασβούργο είναι οι Ευρωβουλευτές Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ,Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.),Μίλτος Κύρκος (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ),Τάκης Χατζηγεωργίου (ΑΚΕΛ) και Ελένη Θεοφάνους (ανεξάρτητη).
Πρόκειται για μια εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή στοχευμένη στις εξελίξεις στην Ε.Ε. σε μία κρίσιμη και μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη.

Μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ, εκτενή αφιερώματα και αποστολές, συνεντεύξεις με ευρωβουλευτές και ειδικούς αναλυτές και συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Europarl T.V., η εκπομπή «ΕUROPE» στοχεύει να αναδείξει μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η ανεργία, το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, η ανάπτυξη, το περιβάλλον, η ενέργεια κ.ά., να καλύψει θέματα που ενδιαφέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες και δεν αποκτούν πρωτεύουσα θέση στην ειδησεογραφία, αλλά και να καταγράψει τα νέα δεδομένα της ευρωπαϊκής προοπτικής.Κάθε Σάββατο από τις 13.00 ώς τις 15.00 στην ΕΡΤ1.

Σκηνοθέτης: Νίκος Παρλαπάνης
Έρευνα: Εύα Μπούρα
Αρχισυντάκτης:Σάκης Τσάρας
Παρουσιαστής: Εύα Μπούρα

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr