Α.Πετρόπουλος για εκκαθάριση και συμψηφισμούς ασφαλιστικών εισφορών

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα συμψηφισμού των εισφορών του 2015 με το εισόδημα του 2016, σημειώνοντας ότι η εκκαθάριση των εισφορών με βάση το εισόδημα του 2016 θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2016 και οι όποιες επιστροφές ή οι συμψηφισμοί θα γίνουν τον Μάρτιο του 2018.

Ο κος Πετρόπουλος εξήγησε για πιο λόγο θα γίνει η εκκαθάριση τον Φεβρουάριο

Για το θέμα των εισφορών για επικουρικό και εφάπαξ με τις οποίες επιβαρύνονται ορισμένοι επαγγελματικοί κλάδοι και για τις οποίες τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αρχίσει ακόμα να αποστέλλονται, ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι εισφορές αυτές “πήγαν λίγο πίσω” και όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια, οι εισφορές θα καταβληθούν σε τόσες δόσεις όσοι και οι μήνες στους οποίους αντιστοιχούν οι εισφορές αυτές.

Ο κος Πετρόπουλος ανέφερε επίσης ότι σε ασφαλισμένους με εισόδημα από 30.000 μέχρι 70.000 και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις με βάση το νέο ασφαλιστικό. «Πρέπει, το έχουμε πει και θα το κάνουμε, και αυτό το επίπεδο, αυτή την γκάμα ασφαλισμένων, να την προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο, να τους μειώσουμε τους συντελεστές, θα το δούμε και θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>