Αχτσιόγλου Διευκρινίσεις για οικοδομικά έργα υπερωρίες και λουκέτα

α) Για το Λουκέτο στις επιχειρήσεις με αυτοματοποιημένο τρόπο (λόγω παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας) η υπουργός εργασίας τόνισε ότι «η διάταξη έχει στόχο να χτυπήσει την υποτροπή. η πρόθεση της διάταξης δεν είναι να αρχίσουμε να κλείνουμε επιχειρήσεις σωρηδόν, αλλά ο σκοπός είναι να προβλέψουμε την υποτροπή. Δεν εννοούμε π.χ. ότι εάν σε ένα σούπερ μάρκετ βρεθούν τρεις παραβάσεις, η μια στα Τρίκαλα η άλλη στα Γιαννιτσά ή άλλη στην Κρήτη, θα κλείσουν όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα. Εννοούμε ότι στο κατάστημα το οποίο θα υπάρχει τρίτη παράβαση θα αναστέλλεται με αυτοματοποιημένο τρόπο η λειτουργία του καταστήματος αυτού για πολύ συγκεκριμένο αριθμό ημερών.
Επίσης προχωρά η δια λειτουργικότητα του ΕΦΚΑ με το ΣΕΠΕ έτσι ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα των προστίμων που επιβάλλονται για κάθε επιχείρηση.»

β) Για τα οικοδομικά έργα.
«Τα οικοδομικά έργα έπρεπε να υπήρχαν στο ΕΡΓΑΝΗ εξ αρχής. Ωστόσο δεν περιλήφθηκαν τα οικοδομικά εργα στο ΕΡΓΑΝΗ είναι γιατί οι εργοδότες στα οικοδομικά έργα δεν έχουν ΑΦΜ, εχουν ΑΜΟΕ. Αρα δεν μπορεί το ΕΡΓΑΝΗ να τους διαβάσει. Αυτή την στιγμή στο ολοκληρωμένο σύστημα του ΣΕΠΕ υπάρχει εφαρμογή για να περιληφθούν εκεί τα οικοδομικά έργα.»

γ) Για τις υπερωρίες.
«Είμαστε σε αρκετά μεγάλο βαθμό ετοιμότητας για να υπάρχει ο μηχανισμός της εύκολης δήλωσης μέσω sms, και με την έκδοση της υπουργικής απόφασης θα αρχίσει να λειτουργεί.»

δ) Για το πάγωμα των οφειλών των Ελ.επαγγελματιών.
«Εκκρεμεί η υπουργική απόφαση γιατί προσπαθούμε να δούμε τεχνικές λεπτομέρειες. Σύντομα θα το λύσουμε το θέμα με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί. »

Ολόκληρη η ομιλία της Κας Αχτσιόγλου.
Οι διευκρινίσεις για τα ανωτέρω θέματα είναι από το 8ο λεπτό και μετά.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>