Ακαδημία Πλάτωνος – Η επανίδρυση του αρχαιότερου και μακροβιότερου Πανεπιστημίου

Στο ταξίδι της για το Ρίο ντε Τζανέιρο η Ολυμπιακή Φλόγα για πρώτη φορά πέρασε από ένα χώρο που είναι σημαντικός όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για όλο τον κόσμο. Την Ακαδημία Πλάτωνος, εκεί που φοίτησαν οι μεγαλύτεροι Έλληνες φιλόσοφοι. Ο Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Προξενικού Σώματος Ελλάδος, ιατρός πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας, συμμετείχε ενεργά στην Λαμπαδηδρομία.

Το συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής της λαμπαδηδρομίας είναι συμβολικά σημαντικό για τον Δρ. Ι. Λύρα. Ο ίδιος έχει επίσημα εκφράσει την πρότασή του για την επανίδρυση και την επαναλειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνα, υπό τη μορφή διεθνούς πανεπιστημίου.

Με τον κύριο Λύρα επισκεφθήκαμε την Ακαδημία και μας μίλησε για το τι συμβολίζει, αλλά και ποιο είναι το όραμά του για το αρχαιότερο και το μακροβιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>