Αλ. Τσίπρας: Έχουμε έτοιμο το σχέδιο για να αμβλύνουμε τη φορολογική επιβάρυνση των αγροτών

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τη φορολογική επιβάρυνση που προβλέπει η συμφωνία, με παρεμβάσεις για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και τη δίκαιη κατανομή των βαρών,  παράλληλα με την προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.
“Όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ. “Εκεί θα ενταχθεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση. Θα προσδιορίσουμε το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της ”αγροτικής επιχείρησης” και της ”γεωργικής εκμετάλλευσης” αλλά και της έννοιας του ”αγρότη” σε συνεργασία με τους φορείς των αγροτών: Στις ”γεωργικές εκμεταλλεύσεις” ορίζουμε γενικό αφορολόγητο όριο.
Αναγνωρίσουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και, βάσει νέου επικαιροποιημένου υπολογισμού, τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων.
Από αυτές τις διαδικασίες, αλλά και από την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα προκύψουν τα αντισταθμιστικά ισοδύναμα για να εξαλείψουμε την υπερφορολόγηση των αγροτών.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>