Αλ. Τσίπρας: Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη

Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχθούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία ή αν θα διεκδικήσουμε άμεσα μια βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι σταθερή επίτευξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με όρους όμως βιωσιμότητας και προοπτικής.

Όπως είπε, μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ήδη έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος, ενώ τόνισε ότι αν υπάρξει θετική κατάληξη του Eurogroup «θα ανταποκριθούμε άμεσα».
Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «παραμένουμε στο τραπέζι και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους, θα είμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όχι στο δημοψήφισμα είναι αποφασιστικό βήμα για καλύτερη συμφωνία. «Η λαϊκή βούληση είναι ισχυρότερη από την κυβερνητική» είπε.
Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τελεσίγραφο από τη μεριά των θεσμών που είχε στόχο την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων του μνημονίου, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το χρέος και τη χρηματοδότηση. Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στις αξίες της Ευρώπης, υπογράμμισε. «Όχι σημαίνει πίεση ισχυρή για μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη» συμπλήρωσε.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>