Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα -Μάρω Δούκα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα
Κείμενο-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
«Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι» τονίζει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε δήλωση της, ενώ προσθέτει ότι: «Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος»
Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο τελικό της στάδιο με τους μάρτυρες να έχουν καταγράψει ξεκάθαρα τον οργανωμένο και κεντρικά καθοδηγημένο χαρακτήρα των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσή Αυγής, τις ευθύνες της ηγεσίας της και το ρόλο των κεντρικών γραφείων της Λεωφόρου Μεσογείων σαν ορμητήρια για αυτές τις επιθέσεις. Παρά τις αποκαλύψεις, οι φασίστες δολοφόνοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ξαναστήσουν τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι επιθέσεις κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, κατά των μεταναστών στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τα νησιά του Αιγαίου κι αλλού.
Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ. θα γίνει Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα και πορεία από τη Βουλή στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη λεωφόρο Μεσογείων. Πλήθος σωματείων εργαζομένων και συνομοσπονδίες, οργανώσεις, κόμματα και πολλές προσωπικότητες καλούν σε συμμετοχή.
Το left.gr συμμετέχοντας στις εκδηλώσει για τα τέσσερα χρόνια πήρε μικρές δηλώσεις και σχόλια από:
Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, τέως ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Κώστας Μανταίος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων 1967-1974
Μάρω Δούκα, συγγραφέας, πρώην δημοτική σύμβουλος στο δήμο της Αθήνας
Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλεύτρια
Στάθης Σαραντόπουλος, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr