Αποκλειστική συνέντευξη Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος

Να κάνουμε πράξη την ελπίδα
Φωτογραφία-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Αποκλειστική συνέντευξη Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος, Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτήν τη μίνι συνέντευξη (7 περίπου λεπτών) κάνουμε ουσιαστικά τρεις ερωτήσεις στον νέο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Α) Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσφατη διάσπασή της.
Β) Ποια η σχέση της νεολαίας με το κόμμα.
Γ) Ποια θα είναι η σχέση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με το γενικότερο νεολαιίστικο κίνημα.
Για τη σχέση με το κόμμα ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος μας τονίζει:
«Η νεολαία είναι μια ιδιαίτερη κοινωνική κατηγορία με τα δικά της χαρακτηριστικά και προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει διακριτό χαρακτήρα και αυτόνομο πολιτικό ρόλο. Έχει το σχέδιο και μπορεί να μιλάει στη γλώσσα των απλών ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, την επισφάλεια, τη μετανάστευση».
Σε σχέση με τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου για τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:
«Όταν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο θα πρέπει να είσαι μαζί με τους νέους ανθρώπους και να διεκδικείς τα δικαιώματά τους. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα το καθήκον της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπορέσει να συσπειρώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους και να φτιάξει μια μαζική σύγχρονη οργάνωση νεολαίας της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που θα έχει αναφορά σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων. Από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον αντιρατσισμό, τον αντισεξισμό, μέχρι τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>