Αρχίζει το ξήλωμα της διαπλοκής

Συνέντευξη: Σπύρος Λάππας, Αντώνης Μπαλωμενάκης
Ερωτήσεις-επεξεργασία βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Με τον Σπύρο Λάππα, εισηγητή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αντώνη Μπαλωμενάκη, πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορηγήθηκαν σε κόμματα και ΜΜΕ, το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας είχαν μια εικοσάλεπτη συζήτηση συνέντευξη. Το εισηγητικό πόρισμα της πλειοψηφίας ξεπερνά τις 400 σελίδες. Στο πόρισμα αυτό τεκμηριώνεται το διαβόητο «τρίγωνο της διαπλοκής» μεταξύ πολιτικών-μέσων ενημέρωσης-τραπεζών. Η επιτροπή εξέτασε πολλούς που παρέλασαν ως μάρτυρες και μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν ο Παναγιώτης Ψυχάρης που αποκάλυψε ότι πήρε δάνειο «με αέρα» και μόνη εγγύηση την υπογραφή του!
Και οι δυο τονίζουν ότι παρ’ ότι έργο της επιτροπής δεν ήταν να αποδώσει σε πολιτικά πρόσωπα ευθύνες, η επιτροπή έχει συγκεντρώσει ένα πλήθος στοιχείων που είναι έργο των εισαγγελικών αρχών να διερευνήσουν ποινικές ευθύνες.
Από τη συνέντευξη που ακολουθεί, μεταξύ άλλων πολύ αποκαλυπτικών στοιχείων που αναφέρονται, αξίζουν να σημειωθούν: η σκανδαλώδης δανειοδότηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων». Ο τρόπος που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο των 15 εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία διώκεται ποινικά ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Οι μεγάλες ευθύνες του νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για τη διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων με τροπολογία όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>