Ασπίδες προστασίας προσώπου απο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την δική τους μάχη δίνουν καθημερινά με την πρωτοπόρο τεχνολογία τους τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κατασκευάζουν ασπίδες προστασίας προσώπου και τις διανέμουν στα μεγάλα νοσοκομεία του Βόλου και της Λάρισας,σε Αστυνομία,ΕΚΑΒ και κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία στον πόλεμο κατά του κορονοιού.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και τον Επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Σαχαρίδη μαζί με τους ερευνητές Ελένη Ρηγάκη και Ηλία Φρυτζαλά της ομάδας TED3D.

Εχουν ήδη κατασκευάσει εκατοντάδες ασπίδες προστασίας προσώπου και τις έχουν χαρίσει στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείου Βόλου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας χαρίζοντας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ασφαλέστατη προσέγγιση με χιλιάδες ασθενείς.

Η διαδικασία δημιουργίας των ασπίδων δεν είναι πολύπλοκη με την σύγχρονη τεχνολογία εκτύπωσης 3D και η διαδικασία χωρίζεται σε τρείς φάσεις,με την συμβολή φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων που συμμετέχουν στην ομάδα.

Ο ερευνητής Ηλίας Φρυτζαλάς μας εξήγησε πως ξεκίνησε η ιδέα και πως εξελίσεται το κάθε σύντομο στάδιο ώστε να φτιαχτεί η κάθε ασπίδα προστασίας του προσώπου.

Οι συμμετέχοντες στην κατασκευή των ασπίδων προστασίας,έχουν μοιραστει ρόλους και πόστα και η παραγωγή ολοένα και μεγαλώνει,γιατί η φήμη έφτασε στα πέρατα της πατρίδας και οι ανάγκες είναι τεράστιες λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Το σύνολο της προσπάθειας χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους ,αλλά και χρήματα από το Τμήμα Μηχανολόγων.Δεν είναι όμως λίγοι οι Βολιώτες και οι επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην δυνάμωση της προσπάθειας. Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ντόμαλης

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>