Σε καθεστώς χρεοκοπίας επιστρέφει η Αργεντινή

Δεκατρία χρόνια μετά, η Αργεντινή επιστρέφει σε καθεστώς χρεοκοπίας. Την ύστατη στιγμή, οι διαπραγματεύσεις της Νέας Υόρκης με τους εκπροσώπους των hedge funds, που απαιτούν την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους, βασιζόμενοι σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, κατέρρευσαν.

Οι πιστωτές απέρριψαν την τελική πρόταση του Μπουένος Άιρες, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Άξελ Κισίλοφ.

Πως μπορεί κανείς να εξηγήσει κανείς ότι γίνεται στάση πληρωμών εξαιτίας ενός δικαστή. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον δικαστή Γκριέζα. Η χρεοκοπία δεν προκαλείται από την αθέτηση των συμβάσεων αλλά από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Ο δικαστής δικαίωσε τα hedge funds και δεν μας επιτρέπει να αποπληρώσουμε τους υπόλοιπους ομολογιούχους, παρεμβαίνοντας σε ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά εμάς και τους πιστωτές, ανέφερε.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2014

naftemporiki.gr

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>