Χαονία -Τραγούδι του θερισμού

Κάμερα-επεξεργασία εικόνας: Άγγελος Καλοδούκας
Η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας, συνεπικουρούμενη από τους βαρόνους των ΜΜΕ, παρουσιάζουν τα Εξάρχεια ως την απόλυτη συνοικία της παρανομίας. Η αλήθεια είναι πολύ μακριά από αυτή την εικόνα. Παρά τα υπαρκτά προβλήματα, η συνοικία είναι μια ζωντανή κοινότητα ανθρώπων, με πολύ νεολαία, που εκτός από διασκέδαση, διοργανώνονται και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Πριν από κάποιες μέρες στο κηπάκι της Τσαμαδού, απέναντι από το Στέκι Μεταναστών, το Πολυφωνικό σύνολο “Χαονία” πραγματοποίησε συναυλία με τραγούδια της ξενιτιάς και της αγάπης.
Το πολυφωνικό σύνολο “Χαονία”, δημιουργήθηκε το 1996 και στην πολύχρονη διαδρομή του έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διεθνή φωνητικά και πολυφωνικά φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία, Ουαλία, Βουλγαρία, Αλβανία). Τραγούδια του έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ιταλικές δισκογραφικές εκδόσεις ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και με άλλους καλλιτέχνες (“Χαϊνηδες”, Καλλιόπη Βέττα κά). Τα μέλη του, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Αντώνης Έξαρχος και Μαρία Τσουκαλά διδάσκουν στα σεμινάρια πολυφωνικού τραγουδιού του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων από το 1999 μέχρι σήμερα. Το πολυφωνικό σύνολο έχει βραβευθεί για τη συμβολή του στην προβολή και τη διάδοση της ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>