Τα συν και τα πλην της ένταξης της Κροατίας στην ΕΕ

Η Κροατία είναι ένα βρέφος ηλικίας μόλις 10 μηνών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρίσκεται στο 5ο έτος της ύφεσης. Η ανεργία αυξάνεται. Ο πληθωρισμός μειώνεται λόγω της αδύναμης εγχώριας ζήτησης. Τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας χαλαρώνουν. Έτσι, σαν συνολική εικόνα, δεν είναι ορατά άμεσα οικονομικά οφέλη.

Ωστόσο η χώρα θεωρεί την ένταξή της ως τον τρόπο για να ξεπεράσει τους πολέμους της δεκαετίας του ’90 και να οδηγηθεί στην οικονομική ανάπτυξη.

Η Κροατία μπήκε πέρυσι στην ΕΕ. Αλλά ο οικονομικός Γολγοθάς δυσκολεύει τους Κροάτες να αντιληφθούν τα οφέλη αυτής της ένταξης. Ειδικά ο ιδιωτικός τομέας της Κροατίας είχε πολλές δυσκολίες προσαρμογής στο νέο περιβάλλον.

euronews (στα ελληνικά)

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐ 2014

 

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>