Διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης

Διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης
Φωτογραφία-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Την Τετάρτη 27/1 το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συζήτηση για το νομοσχέδιο για το δημόσιο με τίτλο:
Διαφάνεια, Αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από το 06:05 λεπτό ο υπουργός αναγέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κριτική που ασκεί στην κυβερνητική πολιτική όσον αφορά το δημόσιο και τους δημόσιους υπαλλήλους. Πιο συγκεκριμένα, για το σύστημα της αξιολόγησης και του κομματικού κράτους:
«Ποια αξιολόγηση; Ποιο σύστημα κατάφεραν αν φτιάξουν; Με τις ποσοστώσεις της υποχρεωτικής απόλυσης, της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας; Είναι δυνατόν να θεσμοθετείς κλειδωμένες αξιολογήσεις και απολύσεις; Είναι σαν να λέω σε έναν καθηγητή ότι θα βάζεις 10 στο 2% και υποχρεωτικά θα κόβεις το 40%. Ο άνθρωπος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) που διέσυρε κάθε εσωτερική λειτουργία στο δημόσιο και εν μία νυκτί καθαίρεσε γενικούς διευθυντές έχει το θράσος να μιλάει για κομματικό κράτος. Ο απόγονος της δυναστείας Μητσοτάκη που έφτιαξε και διατήρησε ένα πελατειακό κράτος απίστευτων διορισμών εμφανίζεται σήμερα να κάνει κριτική στο κομματικό κράτος. Ο Μητσοτάκης στο γραφείο που είμαι εγώ είχε 51 μετακλητούς υπαλλήλους».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>