Διαμαρτυρία δημάρχων και εργαζομένων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έξω από το ΥΜΑ-Θ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑ-Θ) πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και δήμαρχοι, μετά από κάλεσμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι κατήγγειλαν την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Σήμερα εξάλλου, είναι κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγκεκριμένη απόφαση.AΠΕ-ΜΠΕ/Αγγελάκης Γ.

Οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ζήτησαν την άμεση απόσυρση παραγράφου του άρθρου 33, που όπως υποστηρίζουν, συμπεριλήφθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με την οποία καθιερώνεται η ένταξη των τετράχρονων παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, και συγκεκριμένα στα νηπιαγωγεία.

ΚΙΟΥ:
1. Καρακώστα Παναγιώτα, πρόεδρος συλλόγου νηπιαγωγών και βρεφονηπιοκόμων Δ. Θεσσαλονίκης
2. Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών
3. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης – πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr