Διαβουλεύσεις : Επαναπατρίζοντας την ψυχή της Κύπρου (β! μέρος)(20/02/2019)

Για την Κύπρο, για τον κόσμο

Οι ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ συνεχίζουν το αφιέρωμα στον επαναπατρισμό την κυπριακών αρχαιοτήτων, αντικρίζοντας το ευρύτερο τοπίο της λεηλασίας στις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής .

Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με την Τασούλα Χατζητοφή για τις 30χρονες προσωπικές της προσπάθειές και από το 2011 της οργάνωσης της Walk of Truth να συνεγείρει τον πολιτικό κόσμο της Ολλανδίας και της Βρετανίας και την κοινωνία προκειμένου επιστρέψουν στη Κύπρο όσα βάναυσα αρπάχτηκαν από τα Κατεχόμενα και να ανακτηθούν όσες αρχαιότητες και έργα τέχνης πουλήθηκαν στις αγορές της Δύσης μετά τους πολέμους των τελευταίων ετών.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει για το έργο της κυρίας Χατζητοφή και τον αρχαιολογικό νόμο. Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης σκιαγραφεί την κατάσταση στα Κατεχόμενα και τις ενέργειες του ευρωκοινοβουλίου για να αντιμετωπιστεί η αρχαιοκαπηλία.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr