Δικαιοσύνη ανεξάρτητη έναντι επιχειρηματικών συμφερόντων

Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, νυν πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, συζητάμε κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας.
Στην αρχή της συνέντευξης η Τασία Χριστοδουλοπούλου κάνει ένα σχόλιο για την τακτική της Νέας Δημοκρατίας (της σκληρής αντιπολίτευσης και των «εκλογών εδώ και τώρα»). Για την κυρία Χριστοδουλοπούλου η κύρια επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι η διενέργεια άμεσα εκλογών, αλλά να φθείρει την κυβέρνηση με βασικό μοχλό τη λογική «όλοι ίδιοι είμαστε». Και επιπλέον:
«Να κρατήσει σε προσδοκία ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού στους οποίους καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι “σύντομα επιστρέφουμε”. Αυτό ειδικά το θέλει στο χώρο της δικαιοσύνης».
Για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Τσατσάνη η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφέρει ότι για πρώτη φορά στα χρονικά εισαγγελέας (η Τσατσάνη) κάνει μήνυση σε υπουργό. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου μας λέει ότι στο παρελθόν έχουν γίνει εξαιρετικά χοντροκομμένες παρεμβάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης χωρίς μεγάλες αντιδράσεις, όπως αυτές της Τσατσάνη. Για την Τασία Χριστοδουλοπούλου η ουσία της υπόθεσης είναι η ακόλουθη:
«Η υπόθεση Βγενόπουλου ξεκίνησε από αυτοκαταγγελία. Επέλεξε να αυτοκαταγγελθεί στην ελληνική δικαιοσύνη ώστε να αρχίσει να θεωρείται η Ελλάδα ως αρμόδια να δικάσει την υπόθεσή του και όχι η Κύπρος. Το αποτέλεσμα της υπόθεσής του, είτε έμπαινε στο αρχείο, είτε έβγαινε ένα βούλευμα που τον απάλλασσε, θα μπλόκαρε κάθε διαδικασία έκδοσής του στην Κύπρο. Αυτό είναι πρωτοφανές. Η κυρία Τσατσάνη κάποια στιγμή ανέλαβε αυτή την υπόθεση και ενώ την ανέλαβε μεταγενέστερα από άλλους, αντί να στείλει το υλικό σε άλλους που είχαν προηγηθεί στην έρευνα, ζήτησε η ίδια τους φακέλους και τους ενσωμάτωσε στη δική της έρευνα».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>