Δημοκρατία Κέκληται (05/04/2019)

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς «Δημοκρατία Κέκληται», θα προβληθεί αυτή την Παρασκευή 5/4 στις 20:30 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Η σειρά παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην Ελληνική Τηλεόραση- ολοκληρωμένη την πολιτική, συνταγματική και κοινο­βουλευτική ιστορία της χώρας. Υπεύθυνος για την επιμέλεια της ιστορικής καταγραφής των γε­γονότων, την αρχειακή έρευνα, την οργάνωση, τον συντονισμό και την παρουσίαση της σειράς είναι ο δημοσιογράφος Τάκης Κάμπρας.

Στο τρίτο επεισόδιο, ταξιδεύουμε στην Αίγινα, προσωρινή πρωτεύουσα του ελεύθερου Ελλη­νικού κράτους, όπου ορκίστηκε ο Καποδίστριας πρώτος Κυβερνήτης ασκώντας από εκεί την εξουσία από τον Ιανουάριο του 1828 έως τον Οκτώβριο του 1829. Στο Ναύπλιο, επίσημη πρω­τεύουσα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους λειτούργησε το «Βουλευτικό» από τις 21 Σεπτεμ­βρίου 1825 έως και την άνοιξη του 1826, όπου στεγάστηκε η Βουλή του επαναστατημένου έθνους. Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, δολοφο­νήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, στις 25 Ιανουαρίου 1833 ο Όθωνας, μόλις 18 χρόνων, αποβι­βάστηκε με τη βρετανική φρεγάτα “Μαδαγασκάρη” ενώ το 1834 διεξήχθη η δίκη των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημητρίου Πλαπούτα.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr