Δημοκρατία Κέκληται (4ο Επεισόδιο/β! Μέρος) (19/04/2019)

Το δεύτερο μέρος του τέταρτου επεισοδίου της σειράς «Δημοκρατία Κέκληται» θα προβληθεί αυτή την Παρασκευή 19/4 στις 20:30 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Η σει­ρά παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση- ολοκληρωμένη την πολιτική, συ­νταγματική και κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας. Υπεύθυνος για την επιμέλεια της ιστορικής καταγραφής των γεγονότων, την αρχειακή έρευνα, την οργάνωση, τον συντονισμό και την πα­ρουσίαση της σειράς είναι ο δημοσιογράφος Τάκης Κάμπρας.

Στο τέταρτο επεισόδιο, παρακολουθούμε την ιστορία του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, που είναι η πρώτη μόνιμη στέγη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εκεί, έως το 1935 και για εξήντα χρό­νια, διαδραματίστηκαν τα σπουδαιότερα γεγονότα της πολυτάραχης πολιτικής ζωής της χώρας, όπως οι ιστορικές πολιτικές αντιπαραθέσεις Τρικούπη – Δεληγιάννη, η δολοφονία του δεύτερου στα σκαλοπάτια της εισόδου, ολόκληρη η κοινοβουλευτική διαδρομή των Χ. Τρικούπη και Ελ. Βενιζέλου, η ιστορική ομιλία του Γεωργίου Α΄ και η καθιέρωση της Αρχής της Δεδηλωμένης, ο Εθνικός Διχασμός, η επέκταση των εθνικών συνόρων με την προσάρτηση των Ιονίων Νήσων, της Σάμου και της Κρήτης. Επίσης, δεκάδες γεγονότα κοινοβουλευτικά και μη, μεταξύ των οποίων η Δίκη των Εξ, η βίαιη αποβολή των Κρητών αντιπροσώπων που απαιτούσαν την ένωση με την Ελλάδα και ο θάνατος του Εμμανουήλ Ξάνθου σε στιγμές πανικού στην αίθουσα.

Να σημειώσουμε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα, θα προβληθούν σε επανάληψη τα πέντε πρώτα επεισόδια της σειράς, από Μ. Δευτέρα ως Μ. Παρασκευή καθημερινά στις 20:30.

Δημοκρατία Κέκληται: 4ο Επεισόδιο (2ο Μέρος)

Αυτή την Παρασκευή 19/4 στις 20:30 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>