Δυναμικό γαλλικό “παρών” για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας

Οι γαλλικές επιχειρήσεις παρέμειναν στην Ελλάδα παρά την κρίση και δραστηριοποιούνται σε όλους τομείς, διατηρώντας μάλιστα στη χώρα όχι μόνον εμπορικές αλλά και παραγωγικές μονάδες, τονίζει ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Ζαν Λουπ Ντελφόρζ, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εντονο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι γαλλικές εταιρίες στον ενεργειακό τομέα, είναι παρούσες στις ιδιωτικοποιήσεις «για επενδύσεις και εκσυγχρονισμό» και όχι μόνον για τα κέρδη, όπως λέει ο Γάλλος πρέσβης, ενώ σημαντική είναι η τουριστική συνεργασία, η οποία αποτυπώνεται και στο 1,1 εκατομμύριο γάλλων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2013.

Εκφράζει επίσης τον θαυμασμό του για την δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και επισημαίνει την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια στρατηγική στους τομείς του τουρισμού, του αγροδιατροφικού τομέα και των start ups που θα δώσουν απασχόληση και βιώσιμη ανάπτυξη, επωφελή για όλους.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2014

AMNAwebTV

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr