Ε.Τσακαλώτος: Κοινωνικό μέρισμα παραδείγματα

Το μέρισμα που θα διανείμει η κυβέρνηση θα πιάσει ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης, ανέφερε μιλώντας στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά την ομιλία του έδωσε ορισμένες διευκρινίσεις σε σχέση με το Κοινωνικό μέρισμα, και έδωσε και ορισμένα παραδείγματα:

Για ένα άτομο :
με εισόδημα από 0 έως 3.000 δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ
με εισόδημα από 3.001 έως 6.000 δίδεται ενίσχυση 350 ευρώ
με εισόδημα από 6.001 έως 9.000 δίδεται ενίσχυση 250 ευρώ

Για μια τετραμελή οικογένεια :
με εισόδημα από 0 έως 6.000 δίδεται ενίσχυση 900 ευρώ
με εισόδημα από 6.001 έως 12.000 δίδεται ενίσχυση 700 ευρώ
με εισόδημα από 12.001 έως 18.000 δίδεται ενίσχυση 500 ευρώ

Σχετικά με την διαρροή εγγράφων για την φοροδιαφυγή τα Panama Papers, τα Paradise Papers ανέφερε σχετικά

«…θεωρείτε ότι τα 300 δις και το σύστημα που κτίστηκε εκεί από το 1980 που είναι η νόμιμη αποφυγή πραγματικά δεν έχει ζορίσει τα μεσαία στρώματα στα τελευταία 30 χρόνια; Από που προέρχεται αυτή η ανισότητα; Δεν είναι κάθε χρήμα κάθε ευρώ, κάθε δολάριο, κάθε γιεν, για τριάντα-σαράντα χρόνια, η κεντροαριστερά που ασπάστηκε τον νεοφιλελευθερισμό, προτιμούσαν κάποιος τραπεζίτης, κάποιος χρηματιστής, κάποιος επιχειρηματίας να έχει το τρίτο κότερο στην Τζαμάικα, να έχει το δεύτερο σπίτι στη Νίκαια παρά να έχει χτιστεί ένα νοσοκομείο, παρά να έχει υπάρχει ένα σχολείο. Αυτό ήταν το σύστημα που χτίσατε. Και ούτε βάζω την μπάλα στην εξέδρα. Βάζω τι είναι η πραγματικότητα τι είναι θεσμοί και ζητάω από τις προοδευτικές δυνάμεις να έχουν ιδέες και για την Ευρώπη πως θα το να το αλλάξουμε αυτό το πράγμα.»

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>