ΕΕ: Ενίσχυση μέτρων ασφαλείας με φόντο τις πληροφορίες για επίθεση τζιχαντιστών

Με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας απάντησε τη Δευτέρα η Κομισιόν στις πληροφορίες του ολλανδικού Τύπου για σχεδιαζόμενη επίθεση τζιχαντιστών στη βάση της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου ασφάλειας και Ευρωπαϊκής στρατηγικής πληροφοιών Κλοντ Μονικέ εξηγεί γιατί η Κομισιόν θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός στόχος.

«Η Κομισιόν θεωρείται σαν το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, ή τον ΟΟΣΑ εάν γνώριζαν ότι υπάρχει ο ΟΟΣΑ, κάτι για το οποίο αμφιβάλλω. Αυτοί είναι διεθνείς οργανισμοί που αποτελούν γενικά συμμαχίες χωρών και ειδικά για την ΕΕ πρόκειται για χώρες δημοκρατικές και χώρες ενάντια στις οποίες αυτοί οι ισλαμιστές νομίζουν ότι έχουν πόλεμο. Οπότε εκείνοι το βλέπουν ως μία κίνηση υπερσυντονισμού ενάντια στο μουσουλμανικό κόσμο. Κάνουν λάθος αλλά αυτό είναι τελείως δικό τους πρόβλημα».

Βέλγοι δικαστικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι πράγματι εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε μία επιδρομή στην Ολλανδία αλλά δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι αυτοί προορίζονταν για τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr