Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης με Ουκρανία, Γεωργία, Μόλδοβα

H Ε.Ε. υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης με Ουκρανία, Γεωργία και Μόλδοβα, τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που θέλουν την προσέγγιση με τη δυτική Ευρώπη παρά τις πιέσεις της Ρωσίας.

Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη. Η Ε.Ε. στέκεται στο πλευρό σας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η συμφωνία υπογράφηκε επίσημα στις Βρυξέλλες από τους 28 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τους πρωθυπουργούς της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και του Μόλδοβα Γιούρι Λεάνκα.

Οι ιστορικές εξελίξεις είναι αναπόφευκτες, πρόσθεσε ο Ποροσένκο, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Η συμφωνία σύνδεσης, πρωτοφανής στην ιστορία της Ε.Ε., επικεντρώνεται στην ευρεία συνεργασία με αντάλλαγματα εκ μέρους των τριών χωρών δεσμεύσεις για το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2014

AMNAwebTV

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr