Ευτυχισμένες Μέρες -Άγγελος Σκασίλας

Φωτογραφία-επεξεργασία βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Το θεατρικό είναι γραμμένο το 1960, ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά στο Cherry Lane Theater της Νέας Υόρκης στις 17 Σεπτεμβρίου 1961. Έκτοτε είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του Μπέκετ με συνεχείς παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, φυσικά, και στην Ελλάδα.
Το θεατρικό εξελίσσεται σε μια έρημη και απογυμνωμένη πεδιάδα όπου βρίσκονται η Γουίννυ και ο Γουίλλυ. Η Γουίννυ βυθισμένη μέχρι τη μέση σ’ ένα χωμάτινο λόφο (στη μεταφορά της Σύλβια Λιούλιου, ο χωμάτινος λόφος έχει αντικατασταθεί από στοίβες βιβλίων) που ολοένα και περισσότερο την καταπίνει, ανάμεσα στους ήχους ενός κουδουνιού που σηματοδοτεί την έναρξη και τη λήξη μιας ακόμη «ευτυχισμένης μέρας». Κάθε μέρα επαναλαμβάνει τις ίδιες πράξεις, μια καταθλιπτική ρουτίνα επανέρχεται διαρκώς. Μιλάει αδιάκοπα, απαγγέλλει στίχους των κλασικών, βουρτσίζει τα δόντια της, κάνει σκέψεις έχοντας ένα περίστροφο δίπλα της. Ο Γουίλλυ πίσω της, φιγούρα σχεδόν αόρατη, μένει είτε σιωπηλός, μοναδικός αποδέκτης του ατέρμονου μονολόγου της Γουίννυ, είτε απαντάει με αγγελίες μιας εφημερίδας.
Ιδιαίτερο στοιχείο του ανεβάσματος της Λιούλιου το πρωτότυπο εργαστήριο με τίτλο «9 Ευτυχισμένες Μέρες Με Τον Μπέκετ» που «έτρεξε» παράλληλα με την παράσταση, από την έναρξη των προβών μέχρι την πρεμιέρα του έργου. Όσοι και όσες συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμβάλουν στο ανέβασμα της παράστασης.
Ταυτότητα παράστασης
Θέατρο: Bios Main, Πειραιώς 84, τηλέφωνο: 210 342 5335.
Κάθε Πέμπτη-Κυριακή στις 21.00
Από 3 Φεβρουαρίου έως 9 Απριλίου.
Συντελεστές
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου
Δραματουργία: Άγγελος Σκασίλας – Σύλβια Λιούλιου
Σκηνικός Χώρος: Μαρία Παπαδημητρίου
Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Ηχητική Σύνθεση: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Φωτογραφίες: Σπύρος Στάβερης
Παίζουν: Όλια Λαζαρίδου, Άγγελος Σκασίλας

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr