Αικ. Παπανάτσιου – Πόσο θα είναι η μείωση του αφορολογήτου. ΕΝΦΙΑ, πλειστηριασμοί – 120 δόσεις

Αφορολόγητο
Για το αφορολόγητο η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι τα ποσά που έχουν ακουστεί 5.600 και 5.900 είναι εκτιμήσεις καθώς αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι η μείωση να φτάνει το 1% του ΑΕΠ, όποιο θα είναι αυτό το 2019.

Φορολογία εισοδήματος
Η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 80% των αγροτών φέτος δεν θα πληρώσουν φόρο,και σε κάποιες περιπτώσεις θα δουν και επιστροφή από την προκαταβολή που είχαν δώσει την προηγούμενη χρονιά, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισόδημα έως 32.000 ευρώ θα δουν μειώσεις. (οι οποίες θα εξανεμισθούν από την αύξηση της προκαταβολής)

Ακατάσχετο για τους επαγγελματίες και πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας
«Εγώ δεν βρήκα κανένα νόμο από τον κ. Αλεξιάδη, για το ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία… δεν ξέρω τι έχει κάνει… Μού παρέδωσε μια πρόταση, σαν έτοιμος νόμος δεν υπήρχε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δεν έχει γίνει ούτε ένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία από το δημόσιο. Όποιες κατασχέσεις έχουν γίνει είναι σε άλλες κατοικίες επαγγελματιών και για μεγάλα χρέη.
Για μικροποσά δεν πρόκειται να γίνει καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός
Οι δόσεις στους ελ. επαγγελματίες με το εξωδικαστικό συμβιβασμό θα φτάσουν τις 120

ΕΝΦΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ για το 2018 θα είναι ίδιος. Οποιαδήποτε μείωση θα υλοποιηθεί στα αντίμετρα που θα ληφθούν το 2019.

Τέλη κυκλοφορίας
Δεν έχουμε προβλέψει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με δόσεις.

Για την εξόφληση των οφειλών δημοσίου με ακίνητο
Ετοιμάζεται τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα εξετάζεται εάν κάποιος φορολογούμενος δεν έχει άλλο τρόπο εξόφλησης (μετρητά, καταθέσεις) έτσι ώστε να μπορεί να εξοφλήσει δίνοντας ένα ακίνητο στο δημόσιο.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>