Εκδήλωση αφιερωμένη στον μουσουργό Γιώργο Σισιλιάνο (18/02/2019)

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει εκδήλωση λόγου και μουσικής, αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Σισιλιάνου (1920-2005). Η εκδήλωση, που εντάσσεται στον Κύκλο «Πρόσωπα Άξια Τιμής», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18.00, στο Ωδείο Αθηνών (Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες λόγιας μουσικής, από τους πρώτους που υιοθέτησαν τις τεχνικές της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής πρωτοπορίας, ο Γιώργος Σισιλιάνος συνέθεσε πάνω από εξήντα έργα για όλα τα μουσικά είδη: όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, χορωδιακά, μουσική μπαλέτου και μουσική υπόκρουση για αρχαίες ελληνικές τραγωδίες. Η καλλιτεχνική του παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν συνεχής, ενώ συμμετείχε ενεργά στη δημόσια μουσική ζωή. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, ενώ ανακηρύχθηκε Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Μάρκος Τσέτσος, καθηγητής Αισθητικής της Μουσικής, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος, αρχιμουσικός, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρόεδρος Δ.Σ. Ωδείου Αθηνών, και Αναστάσιος Μαυρουδής, βιολιστής, συνθέτης, μουσικολόγος, δρ Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Συντονίζει ο καθηγητής Ιωσήφ Παπαδάτος, συνθέτης, αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έργα του Γιώργου Σισιλιάνου θα ερμηνεύσουν ζωντανά οι μουσικοί Αναστάσιος Μαυρουδής (βιολί), Lysianne Chen (πιάνο), Έλλη Φιλίππου (βιολοντσέλο) και Μαρία Ευστρατιάδη (πιάνο).

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr