Έκθεση βιβλίου «Διαβάσματα στο Άλσος» – Δημήτρης Κωνσταντάρας

Έκθεση βιβλίου «Διαβάσματα στο Άλσος»
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στις 30/05/2016 για την έκθεση βιβλίου «Διαβάματα στο Άλσος», που θα διοργανωθεί στις 3-19 Ιουνίου 2016 στο Άλσος Περιστερίου. Την έκθεση διοργανώνει ο ΣΕΒΑ (Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών) σε συνεργασία µε τον Δήμο Περιστερίου.
Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν εκ μέρους του ΣΕΒΑ η πρόεδρός του Πόλα Καπόλα, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου Μαρία Τσιώτα-Μάρκου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, μεταφραστής και επιμελητής Μιχάλης Κατσιμίτσης.
Μεταξύ άλλων, η κυρία Πόλα Καπόλα τόνισε ότι βασικό μέλημα του ΣΕΒΑ είναι η προώθηση της ανάγνωσης, όχι απλά ως δραπέτευση από την πραγματικότητα, αλλά και ως δρόμος χειραφέτησης, καθώς ο ολοκληρωμένος πολίτης οφείλει να είναι αναγνώστης. Ενώ αντικρούοντας τις καθιερωμένες αντιλήψεις που θέλουν το βιβλίο υπόθεση που να αφορά μόνο το κέντρο της Αθήνας, εξήγησε γιατί ο ΣΕΒΑ και ο Δήμος Περιστερίου στοχεύουν το Περιστέρι, για 17 μέρες, να γίνει ο προορισμός κάθε βιβλιόφιλου όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου. Τόνισε επίσης, ότι οι επισκέπτες δεν θα έρθουν μόνο σε επαφή με τα βιβλία, αλλά θα διασκεδάσουν και θα συμμετέχουν στις πολυποίκιλες εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, αναγνώσεις, συναυλίες, θέατρο, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr