Ελλάδα: Η πιο σκοτεινή πλευρά της οικονομικής κρίσης! – Ενα στα τέσσερα παιδιά ζουν στην φτώχεια

Είναι ίσως η πιο σκοτεινή και πιο σκληρή πλευρά της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η φτώχεια! Και ακόμη χειρότερη, όπως λένε οι ειδικοί είναι η φτώχεια που ζουν τα παιδιά.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχειά του ΟΗΕ, ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα ζουν πλέον στην φτώχεια.

Σε εκτένες ρεπορτάζ του, το πρακτορείο Reuters επισκέφτηκε το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, και συνομίλησε με τους επικεφαλής του.

«Μέσα στην εξαντλητική οικονομική κρίση, ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά πλέον δέχεται εκείνα που οι γονείς τους παλεύουν μετά κόπων και βασάνων να τα ταΐσουν», γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ένας στους τέσσερις ανθρώπους του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι άνεργος. Ένα στα τέσσερα παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό αναγκάζει τους περισσότερους γονείς να εξαρτώνται από τους παππούδες. Όμως και οι συντάξεις έχουν περικοπεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και ακόμη και οι παππούδες δυσκολεύονται να βοήθησουν.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>