Ενοίκιο αντί δόσης για τα κόκκινα στεγαστικά προωθεί η κυβέρνηση

Δίχτυ προστασίας σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην εφημερίδα Τα Νέα για τα νοικοκυριά τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Το δίχτυ προστασίας σχεδιάζεται, ώστε να εφαρμοστεί συμπληρωματικά προς τις ρυθμίσεις που θα γίνουν από τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι οι τράπεζες σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται θα μπορούν μεταξύ άλλων, αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων να τα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες ή να τα παραχωρήσουν με χρηματοδοτική μίσθωση, ένα είδος leasing που ίσως προβλέπει και δυνατότητα επαναγοράς στο τέλος. Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία σ’ αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Παράλληλα, το κράτος θα παρεμβαίνει με δίχτυ προστασίας που θα περιλαμβάνει επιδότηση του ενοικίου, σύμφωνα με ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2014

naftemporiki.gr

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr