Ενθύμια Μακρονήσου -Βαγγελιώ Σκευοφύλακα

Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ακροδεξιούς στο εσωτερικό της. Δίκιο έχει! Έχει μόνον θαυμαστές του Αουγούστο Πινοσέτ και του Βίκτορ Όρμπαν. Και, ασφαλώς, έχει αντιπρόεδρο τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη που θαυμάζει τον Έλληνα φύρερ Κώστα Πλεύρη, αρνητή του Ολοκαυτώματος. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο κύριος Γεωργιάδης κραυγάζει σύνθημα του Γκέμπελς σε πολιτική εκδήλωση:
https://www.youtube.com/watch?v=rGrPKfgyw08
Τα έργα και τις ημέρες του Γεωργιάδη τις θυμήθηκα, πριν κάποιες μέρες, όταν επισκέφτηκα τη Μακρόνησο με την ευκαιρία της παρουσίασης του εξαιρετικού βιβλίου του Θανάση Κάππου «Ενθύμια Μακρονήσου» (εκδόσεις Αλήθεια). Θυμήθηκα λοιπόν, ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε παλαιότερα παράτες με το γιο του Παναγιώτη Σκαλούμπακα (βασανιστή στη Μακρόνησο) για να πληροφορηθούν οι νεότερες γενιές πως στη Μακρόνησο δεν έγιναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ότι ήταν «ένα απλό στρατόπεδο». Ένα βιβλιοπωλείο, ή κάτι τέτοιο, είχε μάλιστα την «πρωτότυπη ιδέα» να οργανώσει μια εκδρομή στη Μακρόνησο, κατά την οποία θα σερβιριζόταν στους εκδρομείς «μενού εξόριστων».
Στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Κάππου, η Βαγγελιώ Σκευοφύλακα κατέθεσε τη δική της μαρτυρία για όσα διαδραματίζονταν στο κολαστήριο εκείνη την περίοδο.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>