Επιστολή της ΕΣΗΕΑ σε Γιούνκερ για το Ασφαλιστικό

Στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (15/4) ο πρόεδρος και ο α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Οι Σταμάτης Νικολόπουλος και Δημήτρης Τσαλαπάτης, εκπροσωπώντας το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, είχαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη, στον οποίο παρέδωσαν επιστολή με τις ανησυχίες του δημοσιογραφικού κλάδου, η οποία απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.

«Είναι μια επιστολή κάποιων σελίδων προς τον κ. Γιουνκερ όπου αναφέρεται διεξοδικά το πρόβλημα των δημοσιογράφων και όπως αυτό θα προκύψει με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, αν όντως ψηφιστούν έτσι όπως τις ξέρουμε σήμερα», εξήγησε στην κάμερα του euronews ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Μιλώντας μετά από την συνάντηση που είχε με τον κ. Καρβούνη, ο Σταμάτης Νικολόπουλος σχολίασε: «Ήρθαμε μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ να ενημερώσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Ασφαλιστικό, το οποίο για εμάς είναι πολύ σοβαρό γιατί αγγίζει τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων, δεν είναι στενά ασφαλιστικό, και βάζει και πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση. Θεωρήσαμε σωστό ότι πρέπει να ενημερώσουμε τους θεσμούς. Δεν ζητάμε τίποτα, απλώς επειδή το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό για την ελευθερία του Τύπου, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να λάβουν γνώση για αυτό που πραγματικά συμβαίνει».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>