ΕΡΤ, ΕΟΑΝ, και “WeSWIM” καθαρίζουν τις ακτές από τα αποτσίγαρα | 31/05/2020 | ΕΡΤ

ΣυμμΕΡΤέχουμε για “Καθαρές Παραλίες, Χωρίς Αποτσίγαρα”.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος την Κυριακή 31 Μαΐου, η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, στήριξε την πρωτοβουλία της ομάδας κολύμβησης «Weswim» καλώντας το κοινό να υιοθετήσει έναν υγιή και υπεύθυνο τρόπο ζωής.

Με σύνθημα «Παραλίες Καθαρές, Χωρίς Αποτσίγαρα», η ομάδα «Weswim» κολύμπησε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα για έναν πολύ ιδιαίτερο σκοπό: να παροτρύνει τους πολίτες να κάνουν το ίδιο, αυτή τη φορά μαζεύοντας μετά το κολύμπι τα αποτσίγαρα από την παραλία που βρισκόταν ο καθένας.

Η δράση αποσκοπούσε στην ενημέρωση για τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος και αποτέλεσε ένα κάλεσμα ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης του κοινού σχετικά με τις συνέπειες του εθισμού.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) συμμετείχε στη δράση ενημερώνοντας για τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων, την ατομική ευθύνη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσοι συμμετείχαν στην πρωτότυπη αυτή δράση, μάζεψαν αποτσίγαρα από την παραλία στην οποία κολύμπησαν και έστειλαν μια φωτογραφία ή βίντεο στη σελίδα Facebook της Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ Facebook ή να την ανήρτησαν στα κοινωνικά τους δίκτυα με τα hashtags: #Weswim, #ΣυμμΕΡΤέχουμε #ΕΟΑΝ #ΕΡΤ.
Η Ζωή Παχούντη, προισταμένη του τμήματος ΚΕΕΠ της ΕΡΤ και συντονίστρια της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης, μίλησε ζωντανά για τη δράση από την παραλία στη Βάρκιζα.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ, #Weswim, #ΣυμμΕΡΤέχουμε, #ΕΟΑΝ, #CSR

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>