ΕΡΤ Report – «Like, τιτιβίσματα και πολιτική» | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Η ομάδα της εκπομπής «ΕΡΤreport» ανοίγει την πόρτα του νέου διαδικτυακού κόσμου, που είναι ταυτόχρονα αχανής αλλά και ανθρώπινος, δημοκρατικός αλλά και τοξικός, άμεσος αλλά και γεμάτος ψέματα.
Η εκπομπή ερευνά πώς το συναισθηματικό αποτύπωμα που αφήνουν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο καταγράφεται από εταιρείες, ερμηνεύεται και παράγει νέα μοντέλα πολιτικής επικοινωνίας. Η θεωρία OCEAN. Το παράδειγμα Τραμπ. Η προσαρμογή των ελληνικών κομμάτων στα νέα δεδομένα.
Η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα συνομιλούν με εκπροσώπους εταιρειών που παρακολουθούν και ερμηνεύουν τις συζητήσεις μας στα social media. Επίσης, συνομιλούν με δημοσκόπους, πολιτικούς επιστήμονες, blogger, περσόνες των social media, καθώς και με υπεύθυνους κομμάτων για τις καμπάνιες τους στα Νέα Μέσα.
Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου εξηγούν μέσα από ποια κανάλια τα social media μπορούν να επηρεάζουν το πώς σκεφτόμαστε, πώς αγοράζουμε, πώς… ψηφίζουμε και πώς εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε πολιτικές και στρατηγικές.
Ακόμα, αναλύουν το πώς επιχειρείται να χειραγωγηθεί και να αλλοιωθεί η πιο μαζική έκφραση γνώμης που έχει υπάρξει ποτέ, καθώς και πώς επανέρχεται επιτακτικά η ανάγκη για διασταύρωση πηγών και ειδήσεων αλλά και για πολύπλευρη ενημέρωση.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα
Δ/νση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Παρουσίαση: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr