ΕΡΤ Report – «Το πείραμα» | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Η κοινωνία εισβάλλει στο σχολικό περιβάλλον.Τα παιδιά έχουν φυσική επιθετικότητα και ανάγκη επιβολής. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Όχι όμως παντού.
Η ομάδα της εκπομπής «ΕΡΤ Report» παρουσιάζει το πείραμα που ξεκίνησε μία φωτισμένη εκπαιδευτικός το 2005 σε μία από τις πιο δύσκολες περιοχές της Αττικής: τον Ασπρόπυργο. Εκπαίδευσε μαθητές να διαμεσολαβούν στους καβγάδες των συμμαθητών τους.

Η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμετρζιάν και η Μάχη Νικολάρα καταγράφουν διηγήσεις που συγκλονίζουν. Παιδιά-αγρίμια που ημερεύουν και γίνονται διαμεσολαβητές. Παιδιά-θύματα που αποκτούν αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν να συμμετέχουν και να διεκδικούν.
Το πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Νορβηγία το 1984. Στην Ελλάδα λειτουργεί σήμερα σε 40 σχολεία. Ανάμεσά τους τα Γυμνάσια της Χασιάς και της Αρτέμιδας, όπου η εκπομπή καταγράφει την εξέλιξη του πειράματος.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα
Δ/νση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Παρουσίαση: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>