Ες Αύριον τα Σπουδαία – «MISS OMONOIA» Ι ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«MISS OMONOIA»

Στο πλαίσιο της μετάδοσης του τρίτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Miss Ομόνοια», σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Γκουνέζου.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, η ομάδα UrbanDig διερευνά τις κρυφές ιστορίες κάτω από το ορατό αστικό τοπίο και αποκαλύπτει νέες αφηγήσεις μέσω θεατρικών παραστάσεων και παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο.
Η πρακτική αρχίζει από την παρατήρηση, την έρευνα και τη χαρτογράφηση περιοχών και στη συνέχεια σε απρόβλεπτα σημεία, αθέατες γωνιές, κλειστούς και ανοιχτούς χώρους οι ηθοποιοί επανα-συστήνουν την πόλη στους κατοίκους της. Έτσι -έστω και για λίγο- οι πολίτες οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο, ενώ παράλληλα «χτίζεται» μια συλλογική ταυτότητα μέσα από τη μνήμη, την επιθυμία και την αίσθηση.
Η ομάδα απαρτίζεται από ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ερευνητές και αρχιτέκτονες και η δράση τους εστιάζει στη συν-δημιουργία πολιτισμικού πλούτου μέσω της αλληλεπίδρασης.
Στο ντοκιμαντέρ, τα μέλη της ομάδας UrbanDig μας ξεναγούν στις γειτονιές του Δρουγουτίου και της Ομόνοιας μέσα από τις δράσεις και τις συνεντεύξεις τους.

Σκηνοθεσία-σενάριο-μοντάζ: Δημήτρης Νάκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Φάνης Καραγιώργος
Ερμηνεία αποσπασμάτων: Κώστας Βασαρδάνης
Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Κεκάτος
Τεχνική επεξεργασία: Authorwave
Παραγωγή: SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>