Όταν οι Ευρωπαίοι αναζητούν την τύχη τους στη Βραζιλία

Ο Μανουέλ και η Κριστίνα, άφησαν την Πορτογαλία της κρίσης για τη Βραζιλία. Είναι και οι δύο πολιτικοί μηχανικοί. Οι δύο Πορτογάλοι προσελήφθησαν από συμπατριώτη τους,  που είχε μεταναστεύσει στη Βραζιλία πριν από 40 χρόνια. Η ζήτηση μηχανικών από την Ευρώπη είναι μεγάλη εξηγούν.

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Ντε Σα Λέαλ, CEO, Carlos Leal υπογραμμίζει:

«Επωφελούνται από κάτι, το οποίο δυστυχώς λείπει από τη Βραζιλία: την εκπαίδευση.  Ο κόσμος έρχεται απ’ έξω με άλλη εκπαίδευση, με υψηλή πανεπιστημιακή εκπαίδευση.  Εν μέρει, ερχόμενοι εδώ, καλύπτουν το κενό ».

Το ζευγάρι θα μείνει στη Βραζιλία, όσο το έδαφος παραμένει πρόσφορο. Η αβεβαιότητα ωστόσο, δε σβήνει.

Ο Μανουέλ εξηγεί ότι:

«Ο μεγαλύτερος φόβος για τώρα,  είναι οι εκλογές.  Διότι, εάν έρθει στην εξουσία άλλο κόμμα, μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι πιο προσεκτικό με το δημόσιο χρήμα. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν δαπάνες, κι άλλες δαπάνες, μεγάλα δημόσια έργα. Ο κίνδυνος είναι η νέα κυβέρνηση να πει τέλος. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει όριο. Φτάσαμε σε σημείο που δεν είναι βιώσιμο πια».

euronews (στα ελληνικά)

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2014

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>