Ευρωσκεπτικιστές: Οι νικητές και οι χαμένοι

Τη νέα του ομάδα παρουσίασε την Τρίτη ο επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας της Μεγ. Βρετανίας. Ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ κατάφερε να συγκροτήσει πολιτική ομάδα με 48 ευρωβουλευτές.

Κορμός της νέας συμμαχίας θα είναι το κόμμα του με 24 ευρωβουλευτές και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο με 17. Η νέα πολιτική ομάδα θα λέγεται Ευρώπη, Ελευθερία, Δημοκρατία.

Συμφωνούμε με την ιδέα της δημοκρατίας, διαφωνούμε με την ιδέα της εξουσίας στα ευρωπαϊκά όργανα. Συμφωνούμε με την ιδέα ότι οι πολίτες της Βρετανίας και της Ιταλίας θα πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το τι γίνεται εδώ. Υπάρχουν βέβαια, κάποιες διαφορές όσον αφορά το περιβάλλον, είμαστε επιφυλακτικοί με το θέμα της αιολικής ενέργειας γιατί κοστίζει πολύ ακριβά, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, οι ακροδεξιοί Λεπέν και Βίλντερς δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ομάδα καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν υποστηρικτές από επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Το σχέδιο ήταν η δημιουργία μιας ομάδας με το όνομα Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ελευθερία με στόχο να μπλοκάρει τις αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr