Ευρωζώνη: ανάπτυξη δύο ταχυτήτων – economy

Προβληματισμό για την πορεία ανάκαμψης της Ευρωζώνης προκαλούν τα τελευταία στοιχεία του δείκτη Υπευθύνων Παραγωγής της Markit.

Τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στις 52, 8 μονάδες (Flash Eurozone PMI Composite Output) από 53,5 το Μάιο. Για δεύτερο συνεχή μήνα, η συνολική παραγωγή σε μεταποίηση και υπηρεσίες κατέγραψε πτώση.

Τα ξεχωριστά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν για Γερμανία και Γαλλία αποδεικνύουν ότι το χάσμα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης διευρύνεται.

Στη Γερμανία, η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα συνεχίστηκε, με ευεργετικά αποτελέσματα για τις θέσεις εργασίας (Flash Germany Composite Output Index στις 54, 2 μονάδες τον Ιούνιο από 55, 6 το Μάιο).

Αντίθετα, στη Γαλλία η συρρίκνωση συνεχίζεται (o δείκτης Flash France Composite Output Index έπεσε στις 48,0 μονάδες τον Ιούνιο από 49,3 το Μάιο) και προβλέπεται να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr