Ευελιξία για την ανάπτυξη -Αρλέμ Ντεζίρ

Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Σε κοινή διακήρυξη με αναφορά στην ανάγκη ευελιξίας κατά την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης με έμφαση στο σκέλος της ανάπτυξης, όπως επίσης στην προώθηση των δημοκρατικών διαδικασιών στην Ευρώπη και στην ενίσχυση της λογοδοσίας και του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξαν οι εργασίες της Συνόδου Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και κορυφαίων στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 9-10/9/2016.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/9 οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης, ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας Λουίς Γκρες, ο Ιταλός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων παρά τω πρωθυπουργώ Σάντρο Γκότσι, η υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας Μαργκαρίντα Μάρκες ενώ εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης συμμετείχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετείχαν ο αντιπρόεδρός του Δημήτρης Παπαδημούλης και ο αντιπρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ευρωβουλευτής Ενρίκε Γκερέρο Σαλόμ.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr