Φυτοφάγα τα ψάρια του μέλλοντος

Ένα στα δύο ψάρια που καταναλώνουμε δεν προέρχεται από τα ανοιχτά της θάλασσας, αλλά από κάποια υδατοκαλλιέργεια. Μπορούν τα ιχθυοτροφεία να κάνουν τα ψάρια πιο νόστιμα και την εκτροφή τους πιο φιλική προς το περιβάλλον;

Η Pisciculture Expérimentale INRA des Monts d’Arrée είναι η πειραματική μονάδα εκτροφής, κοντά στη Βρέστη της Γαλλίας, που μετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα σύνδεσης των ερευνητικών κέντρων υδατοκαλλιέργειας της Ευρώπης.

Ο Marc Vandeputte, ερευνητής της INRA και συντονιστής του προγράμματος AQUAEXCEL αναφέρει: « Η υδατοκαλλιέργεια είναι ένας κλάδος ισχυρής ανάπτυξης. Εδώ και 20 χρόνια αναπτύσσεται, παγκοσμίως, με ρυθμούς 8% κάθε χρόνο. Πέρυσι ξεπέρασε, σε όγκο, την παραγωγή βοδινού κρέατος.»

Η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται, την ώρα που οι ωκεανοί έχουν φτάσει στα όριά τους. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας βιώσιμος τρόπος παραγωγής περισσότερων ψαριών.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουν 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>