Γ. Φίσερ στη «Ν»: Είχα κι εγώ αυταπάτες, αλλά πριν μπω στην πολιτική…

Η Μεσόγειος δεν μπορεί να μετασχηματιστεί σε Βόρεια Ευρώπη και η Γερμανία σπατάλησε πολύ χρόνο και χρήμα εξαιτίας αυτής της παρανόησης. Την άποψη αυτή εκφράζει σε αποκλειστική συνέντευξη στη «Ν» ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.

Για τον Γιόσκα Φίσερ αποτελεί πλέον ιστορία το αν η Ελλάδα ήταν έτοιμη να ενταχθεί στο ευρώ. «Σήμερα είναι μέσα και το κόστος ενός Grexit θα ήταν υψηλότερο, λόγω της πολύ σημαντικής γεωπολιτικής σημασίας της χώρας». Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα παραμένει ακανθώδης για τη γερμανική κοινή γνώμη, χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη τη συμφωνία στο Eurogroup, καθώς «εξακολουθεί μεν να αγοράζει χρόνο», αλλά «ισορροπεί τα συμφέροντα όλων των πλευρών» και «διαθέτει στοιχεία για μια βιώσιμη τελική συμφωνία». Με αφορμή τις «αυταπάτες» του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σρέντερ δεν διστάζει να ανασύρει το δικό του ριζοσπαστικό παρελθόν, το οποίο διατρέχει μια ειδοποιός διαφορά. «Κι εγώ ήρθα “απ’ έξω”, με πολλές αυταπάτες, αλλά είχα το προνόμιο να τις χάσω πριν ακόμη μπω στην επίσημη πολιτική».

Συνέντευξη: Βασίλης Κωστούλας – Κάμερα, μοντάζ: Βάνιας Σταυρακάκης

http://www.naftemporiki.gr/story/1109354/gioska-fiser-sti-n-i-mesogeios-den-mporei-na-ginei-boreia-europi

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr