Γ. Βαρουφάκης: «Το δικό μας όχι είναι υπέρ του ευρώ»

Το Eurogroup είναι μία εξελισσόμενη διαδικασία συζήτησης και συνεχούς διαπραγμάτευσης επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο στην ΕΡΤ, ενώ τόνισε ότι η κ. Μέρκελ είπε πως για οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να περιμενουμε το δημοψηφισμα, με την πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών να κινούνται σε αυτή τη «γραμμή».
Αναφερόμενος στον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν σημείωσε ότι η Γαλλία κράτησε διαφορετική στάση ενώ τόνισε ότι και τα τρία τελευταία Eurogroup εξέτασαν το ζήτημα το δημοψηφίσματος.

Ερωτηθείς για τον κ. Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι, όντας μόλις 5-6 μήνες πολιτικός, τον εντυπωσιάζει η γενικότερη αναντιστοιχία λόγου ανάμεσα στις προσωπικές επικοινωνίες και τις συνεντεύξεις Τύπου.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «το δικό μας όχι είναι υπέρ του ευρώ» ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα καλή τη συνεργασία του με τον κ. Σόιμπλε.

«Kαταθέσαμε νέες προτάσεις πάνω στις δικές τους προτάσεις» είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λέει “όχι” στο μεταρρυθμιστικό πακέτο επειδή δεν εντάσσεται σε ένα πλαίσιο γενικότερης χρηματοδότησης και δεν είναι βιώσιμο.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr