Γάζα: Πανηγυρισμοί για την εκεχειρία

Ως νικητές του πολέμου των 7 εβδομάδων στην Γάζα, εμφανίστηκαν τόσο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαίλ Χανίγιε, όσο και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Χανίγιε έδωσε το παρόν σε μαζική διαδήλωση, εξυμνώντας την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα του παλαιστινιακού στρατού.

Κατά την διάρκεια του πολέμου των 51 ημερών, ο στρατός της Χαμάς είχε το πάνω χέρι. Ξεκίνησαν τον πόλεμο εξαπολύοντας ρουκέτες στην Χάιφα και με τον ίδιο τρόπο ολοκλήρωσαν τον πόλεμο, δήλωσε ο Χανίγιε.

Ο Νετανιάχου, σε διάγγελμα του στην τηλεόραση, αναφερόμενος στην επιχείρησης του ισραηλινού στρατού με την επονομασία Προστατευμένη Παρυφή, τόνισε πως κατάφερε να επιφέρει στην Χαμάς το σοβαρότερο πλήγμα από την δημιουργία της.

Τα Ισραηλινά στρατεύματα παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή στα σύνορα με την Γάζα, έτοιμα να απαντήσουν σε ενδεχόμενη καταπάτηση της εκεχειρίας. Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε. ετοιμάζει ψήφισμα που θα στηρίζει την κατάπαυση του πυρός και θα ενισχύει την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων περιοχών από τους βομβαρδισμούς.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr