Για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα της Ε.Ε. την 1η Ιουλίου | 27/06/2020 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Μετά από εξάωρη χθεσινή ευρωπαϊκή σύσκεψη, οι χώρες εκτός ΕΕ για τις οποίες θα ανοίξουν αρχικά τα σύνορα από 1η Ιουλίου
αναμένεται να είναι 14+1. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη λίστα, καθώς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών – μελών, και εάν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι θα προχωρήσει η επίσημη υιοθέτηση της απόφασης.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, τα κράτη από τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην ΕΕ, είναι:

Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Σερβία, Γεωργία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Αλγερία, Μαρόκο

Εκκρεμεί το θέμα της Κίνας ώστε να γίνει η 15η χώρα, καθώς τίθεται ζήτημα αμοιβαιότητας, δηλαδή να προχωρήσει σε άνοιγμα συνόρων και από την πλευρά της η Κίνα.

Δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Τουρκία, καθώς σε αυτές καταγράφεται βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Οπως τονίζουν οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές, τα επιδημιολογικά κριτήρια των χωρών που θα πάρουν το «πράσινο φως», είναι ίδια ή καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr