Ουγγαρία: Σύνοδος των χωρών Βίσεγκραντ

Με την Ευρώπη να χρειάζεται νέα ενεργειακή πολιτική, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έδωσε το παρών στη σύνοδο των χωρών Βίσεγκραντ, που αποτελούνται από την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Τσεχία και την Πολωνία.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη. Όπως και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, έτσι και ο Μπαρόζο θεωρεί ότι η Ε.Ε. πρέπει να είναι λιγότερο εξαρτημένη ενεργειακά από τη Μόσχα.

Οι συνεχιζόμενες συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τις ενεργειακές προμήθειες μας θυμίζουν ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια αποτελεσματική ενεργειακή πολιτική, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Αν οι παρόντες κανονισμοί για τις τιμές στην ενέργεια οδηγήσουν σε υψηλό κόστος για την Ε.Ε. τότε χρειαζόμαστε νέους κανονισμούς προκειμένου να γίνει η ενέργεια φτηνή, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Μετά την Ουγγαρία, την προεδρία της ομάδας των χωρών Βίσεγκραντ θα αναλάβει η Σλοβακία.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>