Η Αλεξία Κουλούρη συναντά τον Ευρωβουλευτή Ίβο Βάιγκλ και την Ευρωβουλευτή Κάτι Πίρι (11/07/2018)

Με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η εκπομπή Βουλής Βήμα συναντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο τον Σλοβένο ευρωβουλευτή Ίβο Βάιγκλ, εισηγητή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημο­κρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Σλο­βενίας, συζητά με την Αλεξία Κουλούρη για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό και τη στρατηγι­κή της Ε.Ε. για τα Δυτικά Βαλκάνια, εστιάζοντας στα οφέλη για τις δύο χώρες, αλλά και στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σε Ελλάδα και Fyrom.

Η εκπομπή Βουλής Βήμα συναντά επίσης και την ευρωβουλευτή από την Ολλανδία Κάτι Πίρι, εισηγήτρια στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την έκθεση προόδου της Τουρκίας, σχετικά με την ένταξή της στην Ε.Ε.

Η Κάτι Πίτι ακτινογραφεί τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας μετά τις εκλογές στην Τουρκία αλλά και μετά την απόφαση του Συμβουλίου να παγώσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης. Η συζήτηση εστιάζει και στο μέλλον των ελληνο­τουρκικών σχέσεων, με σημείο αιχμής τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>