Η Αυλή των Χρωμάτων – «Αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπούλου» | 29/11/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Η Λίνα Νικολακοπούλου παρέλαβε τη σκυτάλη από τους μεγάλους δασκάλους, αλλά χάραξε το δικό της δρόμο και διαμόρφωσε ριζικά το μουσικό τοπίο, συνεχίζοντας επάξια τη μεγάλη παράδοση του ποιητικού λόγου μέσα στο ελληνικό τραγούδι.

Κατόρθωσε να καταγράψει τον παλμό μιας ολόκληρης εποχής με την υψηλή αισθητική της και την αυθεντικότητα της γραφής της.

Συνεχίζει με σθένος και αξιοσημείωτη αντοχή μέσα στα χρόνια να επιλέγει τις φωνές οι οποίες θα ερμηνεύσουν τον λόγο της, “στήνει” παραστάσεις και συνεχίζει να σκηνοθετεί με μοναδικό τρόπο το υλικό της.

Η Λίνα Νικολακοπούλου έρχεται στην “Αυλή των Χρωμάτων” με τον Γιώργο Περρή και τον Θοδωρή Βουτσικάκη και μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με τον “αυτόφωτο” στίχο της, δίνοντας ποιητικές διαστάσεις στην στυγνή καθημερινότητα μας.

Καινούργια τραγούδια, αλλά και μεγάλες επιτυχίες μέσα από τη σαραντάχρονη πορεία της, θα ακουστούν σε αυτήν την ξεχωριστή “Αυλή των Χρωμάτων”.

Ο εξαιρετικός Γιώργος Περρής ερμηνεύει κάποια από τα καινούργια τραγούδια που εμπεριέχονται στην πολυαναμενόμενη συνεργασία της Λίνας Νικολακοπούλου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, οι οποίες υπογράφουν, τη νέα δισκογραφική τους δουλειά έπειτα από 20 χρόνια.

Ο αισθαντικός Θοδωρής Βουτσικάκης τραγουδά για εμάς Νικόλα Πιοβάνι και η αυλή μας πλημμυρίζει αισιοδοξία και τρυφερότητα, μέσα από την μουσική του καταξιωμένου συνθέτη.

Η Λίνα Νικολακοπούλου μας ξαφνιάζει για άλλη μια φορά με την στιχουργική της ευρηματικότητα, πάνω σε έτοιμες συνθέσεις.

Το άλμπουμ “Όμορφη ζωή” αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των ημερών.

Την εκπομπή μας παρακολούθησαν σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς”.

Μάλιστα, ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Γιώργος Ντόβολος τραγούδησε για εμάς το παραδοσιακό τραγούδι της Μικράς Ασίας “Από ξένο τόπο”, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά αρμένικα τραγούδια “Ξενιτειά-Παράπονο”, τα οποία είχε διασκευάσει με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν ο Ara Dinkjian σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>