Η Αυλή των Χρωμάτων «Με αφορμή την Columbia» | 08/11/19 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Η Αυλή των Χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου, παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρη Φεργάδη με τίτλο «Με αφορμή την Columbia» εκδόσεις ΚΨΜ, αυτό το εξαιρετικό πόνημα, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία της βιομηχανίας και της δισκογραφίας στην χώρα μας.

Η μουσική… Η ιστορία της…
Ένα μεγάλο κομμάτι της εγχώριας -και όχι μόνο- ιστορίας της μουσικής, είναι η ιστορία της δισκογραφίας, η ιστορία της Columbia.

Άπειρες μικρές και καθημερινές στιγμές, άπειρες άγνωστες ιστορίες, χιλιάδες γεγονότα που συνέβησαν στα studio και το ιστορικό εργοστάσιο του Περισσού-Ριζούπολης, μικρά και μεγάλα πράγματα που βρίσκονται πίσω από τους δίσκους που λατρέψαμε, πίσω από τα cd που αγοράσαμε, πίσω από τα αγαπημένα τραγούδια που ακούμε.

Αυτή η σχολαστική και επίπονη εργασία έγινε πηγή έμπνευσης για την μουσική παράσταση, με τίτλο «Η Columbia παρουσιάζει…», σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, η οποία παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στη μουσική σκηνή «Σφίγγα.

«Με αφορμή την Columbia», λοιπόν, συνάχθηκε στη φιλόξενη αυλή μας, μια παρέα ανθρώπων, οι οποίοι αγαπούν και υποστηρίζουν με την εργασία τους τη μουσική δημιουργία του τόπου μας.

Ο εξαιρετικός Γιώργος Μονεμβασίτης συγγραφέας – δημοσιογράφος, κριτικός και ιστορικός της μουσικής, μας ανέλυσε τις αρετές του τρόπου γραφής του συγγραφέα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσάμπρας εμπλούτισε τη συζήτησή μας με τις καίριες επεμβάσεις του και τις αστείρευτες γνώσεις του γύρω από το ελληνικό τραγούδι.
Ο Χρήστος Ασημακόπουλος – υπεύθυνος πωλήσεων και επικοινωνίας του Ogdoo Music Group, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την αποδοχή και την επιτυχία αυτής της έκδοσης, εφόσον έζησε από κοντά μαζί με τον συγγραφέα, όλη τη διαδικασία δημιουργίας και ολοκλήρωσης του εγχειρήματος.
Ο Πέτρος Δραγουμάνος Μαθηματικός-Στατιστικολόγος Εκδόσεων της Ελληνικής Δισκογραφίας, μας επεσήμανε το κενό που ήρθε να καλύψει η σχολαστική αυτή εργασία με θέμα την ελληνική δισκογραφία.
Ο δημοσιογράφος Τάκης Σαράντης μας μίλησε από καρδιάς για τον αγαπημένο φίλο του, ο οποίος υπήρξε κατά κάποιον τρόπο δάσκαλός του στην τέχνη της ζωής.
Η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη, η οποία επιμελήθηκε αυτήν την πρωτότυπη εργασία. μας διάβασε με μεγάλη εκφραστικότητα επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου.

Τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια, τα οποία ηχογραφήθηκαν στο στούντιο της Columbia η Λένα Αλκαίου με την ωραία της λαϊκή φωνή, ενώ ο Θέμης Ανδρεάδης μας χάρισε ευδαιμονία με την κεφάτη ερμηνεία του.
Ο Γιώργος Γερολυμάτος μας ταξίδεψε με την ερμηνευτική του εμπείρια και την λαμπερή του παρουσία, ενώ η Κωνσταντίνα με την ομορφιά και την χαρακτηριστική της φωνή έδωσε τη δική της εκδοχή, σε αγαπημένα τραγούδια

Η Άννα Μελίτη μας κέρδισε με το μπρίο της και ο Δημήτρης Τσινιδέλος κέρδισε τις εντυπώσεις με την ωραία του, μεστή φωνή του.

Έπαιξαν μουσική:
Πιάνο / Ενορχηστρώσεις – Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μπουζούκι – Στέλιος Τζανετής
Τύμπανα- Κωνσταντίνος Ζέρβας
Κιθάρα – Σπύρος Βλάχος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Παρουσίαση: Αθηνά Καμπάκογλου

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr