Η Αυλή των Χρωμάτων «Το μουσικό ρολόι του 20ού αι.–Αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι» | 25/10/19 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
“Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι με τίτλο “Το μουσικό ρολόι του 20ου αιώνα”.

Ελάτε μαζί μας σε ένα υπέροχο ταξίδι, σε προηγούμενες δεκαετίες και απολαύστε αγαπημένα τραγούδια, τα οποία έγραψαν ιστορία!

Παγκόσμιες επιτυχίες, οι οποίες μεταγλωττίστηκαν στα ελληνικά, αλλά και τραγούδια Ελλήνων δημιουργών, στα οποία κυριαρχεί ο ρομαντικός στίχος και η γλυκιά μελωδία.

Ο πιανίστας και ερευνητής Δαυίδ Ναχμίας, τα τελευταία 20 χρόνια, έχει επικεντρώσει το μουσικό ενδιαφέρον του στη μελέτη και την ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής και σταχυολογεί για την “Αυλή των Χρωμάτων” μουσικά διαμάντια του παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου.

“Besame Mucho”, “Historia de un amor”, “Je Suis Malade”, “Piccolissima Serenata”, “La vie en Rose” είναι μερικά από τα τραγούδια τα οποία θα ακούσετε να τραγουδιούνται και στα ελληνικά και θα θαυμάσετε την ευρηματικότητα του ελληνικού στίχου, που γράφτηκε πάνω στις δημοφιλείς μελωδίες.

Στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας και μαζί μας ο αγαπημένος τραγουδιστής Δάκης, ο οποίος μας συναρπάζει με τις ερμηνείες του και την ευγενική του παρουσία, καθώς και την ευχέρεια του να τραγουδά ξένο ρεπερτόριο μέσα στην πολύχρονη πορεία του.

Ο Θάνος Πολύδωρας, η Εβελίνα Νικόλιζα και ο Νίκος Παπαδιώτης γνώριμοι συνεργάτες του ακάματου Ναχμία μας κερδίζουν με τις μεστές και καλοδουλεμένες ερμηνείες τους, ενώ οι νεότεροι τραγουδιστές Χριστίνα Σαμαρά, Βασίλης Μπαζιώτης και Μαρίνα Δρεσίου μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον, με το ταλέντο τους και τα νιάτα τους.

Χορεύουν και κλέβουν τις εντυπώσεις τα μέλη της της Σχολής Χορού Marie Claire του Θοδωρή Χαλά:

Κωνσταντίνος Χατζίδης
Αντωνία Παπαγιάννη
Νίκος Λαμπράκος
Βιβή Μυλωνά

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Παρουσίαση: Αθηνά Καμπάκογλου

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr