Η Βουλή Τηλεόραση στη ”Μάχη” των Ευρωεκλογών Ευρώπη – Βαλκάνια – Brexit(23/05/2019)

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, η σειρά έκτακτων εκπομπών «Η Βουλή – Τηλεό­ραση στη Μάχη των Ευρωεκλογών» συνεχίζεται απόψε, Πέμπτη 23 Μαΐου στις 23:00, με μια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, μέσα από μια αποτίμηση των γεγονότων, που άφησαν το αποτύπωμά τους στην Ε.Ε. την τελευταία 5ετία. Σημείο αναφοράς, αποτελεί το δημοψήφισμα που οδήγησε τους βρετανούς πολίτες στην απόφαση για Brexit, αλλά και οι εξελί­ξεις στη Μεγάλη Βρετανία, με ορίζοντα τη νέα καταληκτική ημερομηνία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου.

Η συζήτηση εστιάζει στους κινδύνους για την Ε.Ε. με έμφαση στην άνοδο της ακροδεξιάς και στα φαινόμενα παραπληροφόρησης, αλλά και στο πως προδιαγράφεται το μέλλον της Ευρώ­πης με το βλέμμα στην ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Στο στούντιο, η Αλεξία Κουλούρη, συζητά με τον πρέσβη, Στέλιο Περράκη, Καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊ­κών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τέως Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Συμβού­λιο της Ευρώπης και τον Πάνο Καρβούνη, Ειδικό Σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τέως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα. Παρεμβαίνει μέσω skype από την Οξφόρδη, ο Όθωνας Αναστασάκης, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών, Διευθυντής του Κέ­ντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr